úterý 6. července 2010

Lívanečky ( jahodové )


Suroviny:
1/2 l mléka
2 vejce
15g droždí
špetka soli
400g hladké mouky
70g moučkového cukru ( dle chuti)
jahody ( ovoce vyberte dle chuti)
lístky máty
bílý jogurt
cukr moučka na posypání

Do 250ml mléka rozmícháme ostatní přísady, včetně rozdrobených kvasnic. přidáváme další mléko tak, abychom vytvořily hustší hladké těsto.
Těsto přikryjeme a necháme alespoň hodinu a půl nakynout.
Lívanečky můžeme smažit v lívanečníku, já používám obyčejnou pánev, na kterou dělám lívance velkou lžící na salát.
Smažíme na mírném ohni - rychlost si musíme vyzkoušet sami na svém sporáku.
Rozmačkáme ( nasekáme) jahody, kterými poklademe lívanečky, přelijeme lžící bílého jogurtu, pocukrujeme a ozdobíme lístky máty.
Dobrou chuť...

Žádné komentáře: