sobota 3. května 2014

Segedínský guláš

Segedínský guláš patří mezi oblíbené pokrmy celé naší rodiny. Jelikož mám ráda přípravu jídel s úsporným programem ( málo nádobí), tady je jeho popis...
Rozpočet pro 4 osoby:  cca 100,- Kč
                                                                             
Suroviny:                                                              
vepřové maso - nechám volbu na vás ( 60,-Kč)
kysané zelí (12,- Kč)
smetana     ( 14,- Kč)
bobkový list                                                  
pepř
paprika
sůl
cibule
lžíce sádla ( olej atd)


Postup:
V hrnci na sádle osmažím na kostičky nakrájené 2 větší cibule. Mezitím maso nakrájím na kostky, přidám k cibulce a orestuji aby se zatáhlo. Přidám dvě lžičky papriky, půl lžičky kmínu, pepř, sůl a za občasného podlévání vodou dusím doměkka. Před posledním přidáním vody zapráším troškou hladké mouky.
Kysané zelí propláchnu a přidám k masu.Dusím ještě cca 10 min.
Podle chuti dokořením, lze přidat hovězí bujón, gulášové koření atd - záleží na vaší chuti.
Zaleju šlehačkou, promíchám. V tuto chvíli vypínám el. sporák. :o))

Příloha: babiččiny hrníčkové knedlíky

           

Žádné komentáře: