sobota 17. května 2014

Domácí "špecle" s uzeninou a vejci

Rozpočet  pro 4 osoby cca 80,- Kč                
                                                           
Suroviny:
Špecle: 400g hladké mouky (7,- Kč)
            4 vejce (12,- Kč)
            120ml mléka ( 2,50 Kč)
            lžíce oleje
            sůl

Z uvedených surovin vymícháme tužší těsto. V hrnci vaříme osolenou vodu, do které tvarujeme špecle.
Nemám síto ani na halušky, takže jsem lžičkami tvarovala jakési noky (tvar na chuti neubere ani nepřidá).
Noky po uvaření (vyplavou na hladinu)  vložíme do mísy, zakápneme olejem a promícháme, aby se nelepily.

Další suroviny:
            velká cibule ( 2,- Kč)
            20 dkg cigára ( 26,- Kč) - lze nahradit klobásou, anglickou slaninou, atd.
            7 vajec ( 21,- Kč)
            súl
            pepř


Na pánvi usmažíme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou uzeninu a opečeme.
Vejce si rozbijeme do misky, osolíme, opepříme a přilejeme na pánev, kde usmažíme do konzostence míchaných vajíček.

Směs smícháme s uvařenými špeclemi a podáváme s okurkou.


Žádné komentáře: