neděle 14. března 2010

Vanilkové rohlíčky - vynikající 55 ks


Suroviny:
140 g hladké mouky
110 g tuku na pečení
60 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů
hladká mouka na vál
moučkový cukr ochucený vanilkou ( stačí smíchat s vanilinovým cukrem) na obalení

Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme asi hodinu v chladnu odležet.
Připravené těsto položíme na pomoučený vál, rozdělíme na několik částí a vyválíme z nich válečky, které nakrájíme na stejně velké kousky.
Z každého utvoříme kuličku, kterou pak rozválíme na malý váleček. Válečky těsta stočíme doo tvaru rohlíčků a špičky trochu zaoblíme , aby nebyly špičaté ( lámaly by se).
Rohlíčky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 10 minut.
Po upečení rohlíčky opatrně sundáme z plechu, nejlépe pomocí širokého kulatého nože.
Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.

Žádné komentáře: