pondělí 18. ledna 2010

Kde jsi bulváre???

V pátek večer jsem s rodinou jako obvykle usedla k televizi. Tak nějak od 19. hodiny sledujeme nejprve Události na ČT1 a pak plynule přepínáme na Televizní noviny na Nově.

Jsme přece kulturní lidé a zajímá nás, co se děje u nás doma i ve světě, že?
Kruté osudy obyvatel na Haiti člověka určitě nenechají lhostejným, pročež jsme i u sledování událostí vedli zapálený rozhovor na mnohé téma.

Náš rozhovor ale ustal. Doslova v šoku jsme hypnoticky zírali na obrazovku a posléze neschopni slova jen oba shodně ukázali směrem k naší obří televizi s větou: "Viděl (a) jsi to?"

Cože nás tak ohromilo?

Reportáž z naší politické scény. Řeknete, že to není nic zajímavého, že tento typ reportáží "ohromuje" dnes a denně? Máte pravdu, nicméně co je moc, to je moc. Opravdu MOC!!!

Kde jsi bulváre, který nenecháš nit suchou na osobnostech různých profesí, který
poukážeš a zveličíš každý prohřešek, který kritizuješ chování, oblečení, rodinné poměry, který rád uděláš z komára velblouda?

Kde jsi bulváre, který dokážeš i lhát, abys přilákal obřími titulky čtenáře, lačného "pomlouvat" a bavit se na úkor druhého?

V sobotu ráno jsem čekala odezvu. Titulky. Odkazy na trapas, odkazy na totální a neomluvitelné faux paux, odehrávající se před zraky milionu lidí, odehrávající se na státní úrovni, před vlajkou národa.
Vypadám jako přehnaný patriot - NEJSEM, jsem normální průměrný občan naší vlasti, který není zrovna moc nadšený z toho, co se tu děje, ale co je moc, je moc!

Kde je úcta politika vůči voličům? Všichni víme kde...!!! Nicméně co je moc, je moc!

Zajímá Vás, co nás tak pohoršilo, šokovalo, co nám doslova zvedlo žaludek?
Nebyl to ani politik, který na schůzku s prezidentem dokráčí s rozepnutým sakem a rukou v kapse, nebyl to ani politik, který na schůzi poslanecké sněmovny očividně spí či čte...

Bylo to toto:



Kde jsi bulváre, abys poukázal?!?!

Kde jste, pane Špačku???

Navrhuji pro mediálně známé politiky povinné lekce slušného chování. Evidentně mají v této oblasti obrovské mezery.

Žádné komentáře: