pondělí 11. ledna 2010

Výborný rychlý štrůdl

Suroviny:
6 lžic vody
1 lžíce krystalu
1 lžíce octa
6 dkg tuku ( na pečení )
1 vejce
25 dkg hladké mouky
jablka dle potřeby
mletá skořice

Postup:
6 lžic vody, 1 lžíci krystalu a 1 lžíci octa přivedeme k varu, ihned po odstavení z plotny přidáme 6 dkg tuku a necháme rozpustit. Do vychladlého vmícháme 1 vejce a asi 25 dkg hladké mouky a zpracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 3 díly. Díl vyválíme (podsypáváme hladkou moukou ) na velmi tenkou vrstvu, potřeme jemně olejem, posypeme strouhankou a poklademe nastrouhanými jablky. Jablka podle chuti osladíme, ochutíme skořicí a můžeme přidat rozinky a na hrubo nasekané ořechy. Závin stočíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při obvyklé teplotě naší trouby.

Žádné komentáře: